Говорител на Европейската комисия определи днес като философски въпроса какво би

...
Говорител на Европейската комисия определи днес като философски въпроса какво би
Коментари Харесай

Еврокомисията: Философски въпрос е какво да се прави с газопровода „Турски поток“

Говорител на Европейската комисия дефинира през днешния ден като " метафизичен " въпроса какво би предложила комисията да се направи с частта от газопровода " Турски поток " в България, откакто от това оборудване повече не се доставят страни от Европейски Съюз.

Това е " научен и метафизичен " въпрос, към този момент не е предпочитан, съобщи представителят. Държавите от Европейски Съюз, през които минава газопроводът , би трябвало сами да решат защо да го употребяват, добави той.

По неговите думи, макар че Европейски Съюз към момента не е наложил наказания за вноса на съветски газ, всички държавни и държавни ръководители от Общността се съгласиха допустимо най-бързо да преустановят снабдяването от Русия. Той посочи, че от 40 на 100 предходната година, делът на съветския газ в общия импорт за Европейски Съюз по тръбопроводи е понижен до под 10 на 100. От количествата внасян полутечен газ съветският дял от 20 на 100 е бил намален на 17 %.

Държавите, които разчитаха на на ниска цена съветски газ, останаха без доставки, означи представителят. Независимо дали съветският газ може да бъде предлаган на преференциална цена, на него не може да се разчита, добави той. В основен наш интерес е да се откъснем от съветските изкопаеми горива, сподели представителят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР